Sociale medier bliver en vigtig kilde til økonomisk uddannelse blandt unge
Intrums seneste forbrugerundersøgelse viser, at der er et generationsskifte i, hvordan forbrugerne opnår deres økonomiske viden. To ud af fem 18-21-årige siger, at sociale medier er deres primære informationskilde.
Mere end et år inde i pandemien er det en underdrivelse at sige, at det har ændret hverdagen for os alle. De økonomiske konsekvenser forårsaget af Covid-19 globalt er enorme og vil have langsigtede konsekvenser for både enkeltpersoner, virksomheder og samfund.
Onlinekilder på fremmarch
En vigtig tendens der er kommet frem i de senere år, er internettets stadigt mere prominente plads i vores dagligdag. Pandemiens restriktioner har betydet, at flere og flere har vendt sig mod online muligheder for at få deres informationsbehov dækker i løbet af de sidste 12 måneder.
Vores forbrugerrapport viser en tydelig stigning i internettets rolle med hensyn til økonomisk uddannelse, sammenlignet med for kun et år siden.
Hvad har været din primære kilde til økonomisk uddannelse i dit liv
(gennemsnit blandt danske forbrugere)
Generationsskifte
Blandt yngre forbrugere erstatter digitale kilder i stigende grad traditionelle ressourcer som banker, forældre og finansielle rådgivere.
Fire ud af ti i alderen 65+ år siger, at deres vigtigste økonomiske uddannelse stammer fra deres bank, hvor kun 1 ud af 10 blandt de unge siger det samme. En fjerdedel af dem under 40 år ser mod internettet og også sociale medier rangerer højt blandt de yngre generationer.
Samlet set siger 20% af forbrugerne, at internettet er deres primære ressource sammenlignet med 16% i 2019.
Hvad har været din primære kilde til økonomisk uddannelse i dit liv?
(Fordelt pr. aldersgruppe)
Økonomisk viden vigtigere end nogensinde før
Adgang til økonomisk uddannelse og besiddelse af færdigheder til at træffe velovervejede økonomiske beslutninger vil være nøglen for privatpersoner til at imødegå udfordringerne fra Covid-19-pandemien.
Hos Intrum har vi en lang historie med at hjælpe kunder med at navigere i økonomiske nedgangstider. I dagens udfordrende klima tilstræber vi at styrke både virksomheder og forbrugere med vores ekspertise og løsninger. På denne måde vil vi hjælpe med at genopbygge sunde økonomier.
Om forbrugerrapporten
European Consumer Payment Report Danmark 2020 er baseret på en undersøgelsen foretaget af Intrum blandt 24,198 forbrugere i 24 europæiske lande, herunder 1.000 danskere, i aldersgruppen 18-65 år og omhandler spørgsmål omkring privatøkonomi.